Ontdek de regio & haar activiteiten

Onze gîte is ideaal gelegen in het hart van de Belgische Ardennen, in een regio vol outdoor- en indooractiviteiten. Zowel in de zomer als in de winter kan u uw dagen vullen zoals u zelf wenst.

Hieronder vindt u een meer uitgebreide lijst van aanbevolen ontspanningsmogelijkheden. We staan echter altijd tot uw beschikking als u meer informatie wenst om u alzo te helpen om optimaal van uw verblijf te genieten.

AdobeStock_310450168

Meren

Op enkele kilometers van de gîte liggen de meren van Bütgenbach (7 km) en Robertville (9 km). Beide bieden de mogelijkheid om in het meer te zwemmen en te genieten van het strand, kajakken, waterfietsen, stand-up paddleboarden…

Verschillende wandelingen zijn ook mogelijk rond de meren.

Randonnée

Wandelingen

Onze regio heeft volledig bewegwijzerde routes met wandelingen van verschillende afstanden. Ga naar het toeristenbureau van Malmedy voor alle nuttige informatie.

Er zijn ook veel gemarkeerde “ULTRATRAIL” routes, waarmee u kunt genieten van de mooiste landschappen in de natuur. U kan deze routes zowel lopend als wandelend afleggen. Let op: deze zijn niet geschikt voor kinderwagens.

Niet ver van de gîte vindt u ook prachtige wandelingen in het Duitstalige gebied. Het Ostbelgien-netwerk (Oostkantons) alleen al biedt meer dan 1300 km wandelingen in de natuur!

Z3

RAVEL

De RAVEL, die op 500 m van “L’Hirondelle” passeert, is een comfortabel en veilig netwerk van groene wegen aangelegd op oude spoorlijnen (vele bestemmingen mogelijk).

Dit is de ideale plek voor familie-uitstapjes, te voet, met de fiets of op rolschaatsen… Het stelt u in staat om gemakkelijk de dorpen (Waimes, Weywertz, Bütgenbach) en steden (Malmedy, Stavelot, Saint-Vith, Monchau) zijn vlot te bereiken.

Worriken

Worriken Sportcentrum

Het sportcentrum in het nabijgelegen dorp (Bütgenbach, op 7 km afstand) biedt een scala aan binnen- en buitenactiviteiten: overdekt zwembad, sporthal, tennisbanen, groot meer met strand, klimbos, kajakken, wandelen, seizoensgebonden vissen, boogschieten …

AdobeStock_221303446

Kasteel van Reinhardstein

Dit prachtige kasteel (op 9 km) uit de 14e eeuw domineert de Warche. U kunt er genieten van snacks en het kasteelbier proeven. Waarom niet uw bezoek combineren met een boogschietinitiatief of een mooie wandeling? Leuk om weten: het ligt vlakbij het meer van Robertville.

AdobeStock_413623259

MALMUNDARIUM

Het toeristische en culturele centrum van Malmedy is gevestigd in een oud klooster (op 11 km). U ontdekt er musea over leer, papier en papierproductie, carnaval, de schatkamer van de kathedraal en tijdelijke tentoonstellingen.

Wandersteg im Hohen Venn

HAUTES-FAGNES

Met adembenemende landschappen, uitgestrekte veengebieden, dichte bossen en sprankelende meren, bieden de Hautes-Fagnes (op 14 km) een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en liefhebbers van buitenactiviteiten. Verken de vele wandelpaden te voet, per fiets of per mountainbike en laat u verrassen door de diversiteit van de landschappen en de rijkdom aan fauna en flora. Het hoogste punt van België (Botrange, waar u het Parkhuis vindt) en het Mont-Rigi gebied zijn twee geweldige startpunten voor vele wandelingen.

Peak

Peak Beer Brouwerij

Met zijn brouwerij gelegen op het hoogste punt van België (dicht bij het signaal van Botrange en Baraque Michel) biedt de Belgium Peak Beer Brouwerij (op 14 km) een assortiment bieren met regionale smaken, gebrouwen met water uit de Hautes Fagnes in een unieke omgeving.

BrasserieBellevaux

BELLEVAUX Brouwerij

Dit is een familiebrouwerij (op 9 km) die met passie en zorg gebrouwen bieren aanbiedt: Blonde, Bruin, Wit, Zwarte Lager, Malmedy Triple en Malmedy Quadruple, maar ook limited edition brouwsels. De brouwerij produceert ook een assortiment alcoholvrije frisdranken en limonades. Vanaf de brouwerij zijn er verschillende wandelmogelijkheden te ontdekken.

2015-6-24-ardoisire-de-recht-1dxo-60-1350x900

SCHIEFERSTOLLEN & BIERMUSEUM (Recht)

In dit naburige dorp (op 16 km) kunt u een oude leisteengroeve ontdekken. Tijdens het bezoek kunt u de gigantische zalen bewonderen waar de leisteen van Recht werd gewonnen. Op slechts een steenworp afstand biedt het Biermuseum (brouwerijmuseum) lichte maaltijden en bierproeverijen. Bijna een verplichte stop als u de omgeving bezoekt!

MuseeCircuit

Automuseum

Gelegen in de abdij van Stavelot (op 19 km) schetst dit museum de geschiedenis van het beroemde circuit van Spa-Francorchamps. Veel voertuigen worden tentoongesteld.

CircuitSpa

Spa-Francorchamps Circuit

Dit legendarische circuit (op 20 km) is een van de meest uitdagende ter wereld. Bekend om zijn snelle bochten, de Raidillon klim en de beroemde Kemmel-rechte lijn, biedt het een unieke ervaring aan motorsportliefhebbers. Dit circuit beperkt zich niet alleen tot de Formule 1: het organiseert bijna elk weekend van het jaar tal van andere sportevenementen!

ATBike

AT BIKE

Als u de regio op een unieke en leuke manier wilt ontdekken, biedt AT Bike (op 5 km) u de mogelijkheid om een mountainbike (al dan niet elektrisch) per dag te huren. U kan ook een begeleide tour op een e-scoot te maken.

AdobeStock_73094477

RAIL BIKE DES HAUTES-FAGNES

Op slechts 16 km van de gîte kunt u een unieke activiteit ondernemen: het natuurpark doorkruisen met een railbike! Dit is een 14 km lange rit op een oude spoorlijn. Elk “fiets” is ontworpen voor 2 tot 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen, ideaal om een leuk moment met familie of vrienden te delen!

Intermills02

INTERMILLS Site

Deze site, gelegen in Malmedy (op 11 km), biedt tal van activiteiten op één plek:

  • Een Escape Game (Escape challenge Malmedy)
  • Een bioscoop (Moviemills)
  • Een evenementenzaal (La Scène)
  • Een klimzaal (The Wall)
  • Een karaoke (Studio 20)
space

BOWLING & GAMING

Voor entertainment ’s avonds of op een regenachtige dag biedt S’pace Malmedy (op 11 km) 12 bowlingbanen, deze zijn geschikt voor alle leeftijden. Er is eveneens een speelhal van 150 m².

plopsacoo

PLOPSA COO

In Coo (op 26 km) vindt u een leuk pretpark dat alle kinderen zal verrassen. Plop, Bumba, Maya en hun andere helden zullen uiteraard ook van de partij zijn!

coo adventure

COO ADVENTURE

Coo Adventure (op 26 km) is een must in de regio waar u allerlei rustige of adrenalinevolle activiteiten kunt ontdekken om te delen met familie of vrienden (raften, paintball, kajakken, klimparcours, wildpark, speleologie, street turtle, quad…).

thermesspa

THERMES DE SPA

Met 800 m² binnen- en buitenbaden, sauna’s, hammams en ontspanningsruimtes, zijn deze thermen in Spa (op 32 km) de ideale plek om uzelf te verwennen tijdens uw verblijf.

ski

SPORTS D’HIVER

Tijdens de winter hebt u de mogelijheid om te genieten van de sneeuwsporten: alpine skipistes in Ovifat (op 12 km), rodelbanen in het dorp zelf, langlaufpistes in de omliggende dorpen.